google-site-verification=p70bPaN-6RE9LIZmvsdyCBKtbkcgis1KwcCnF7wcJoM

Börja Rida

Har du tankar att börja rida?

Vi strävar efter att erbjuda verksamhet för alla åldrar. I dagsläget kan vi erbjuda ridlektioner för både barn och vuxna. Har du ett barn som vill börja rida? Vill du som vuxen börja rida?

Så här går du till väga om du är intresserad att börja rida:

1: Fyll i anmälningsblanketten för att ställa dig i kö.

  1. Efter du skickat in blanketten och fått ett svar från klubben så kan du börja med att fylla i medlemsansökan.

Om du har några funderingar så kan du kontakta oss.

Vad som förväntas av eleverna

Svärdsjö Ridklubb är en ideell förening och drivs till stor del av ideella krafter. Som ridande på Svärdsjö Ridklubb förväntas du därför att på olika sätt engagera dig och hjälpa till med olika sysslor. 

Alla elever som rider förväntas komma till lektionen med lämpliga kläder och skor (läs mer under klädpolicy) och hjälpa till att göra iordning och ta hand om den hästen som tilldelats till lektionen. För att hinna göra iordning sin häst uppmanas ni att komma i god tid till ridlektionen, gärna 30 min innan. Kommer man så sent som 15 min innan lektionen så har instruktören rätt att neka er ridtid för att inte utsätta de andra i gruppen för förseningar och mindre ridtid. Alla elever förväntas även hjälpa till med gruppsysslorna som ska utföras i samband med ridlektionen.

Nedan kan ni sedan läsa mer om vad som gäller mer för elever i olika åldrar. 

Elever under 13 år

Till barn under 13 år förväntas en vuxen närvara i samband med barnens lektion. En vuxen behöver hjälpa till att göra iordning hästen och i de fall barnen är unga och oerfarna behövs även hjälp att leda hästen som barnet rider. 

För ridelever under 13 år så förväntas även en vuxen utföra funktionärssysslor, såsom exempelvis cafeteriaansvar och parkeringsvakt, under Kråkhoppet. Kråkhoppet är en flerdagarstävling som klubben anordnar varje år i vecka 29.   

Elever mellan 13-16 år

Elever mellan 13 och 16 år förväntas hjälpa till som medhjälpare vid stalljour ett antal tillfällen per termin. Läs mer under Stalljour.

Elever över 16 år

Elever över 16 år förväntas utföra stalljour vid ett antal tillfällen per termin. Läs mer under Stalljour

Klubben genomför varje termin försäljningar där medlemmar får sälja efter bästa förmåga. Klubben uppmuntrar även alla som tillbringar tid i stallet att hjälpa till med underhåll av anläggningen såsom exempelvis gräsklippning, snöskottning, städning och liknande. All hjälp tas tacksamt emot. 

Varje vecka publiceras ett nyhetsbrev på vår hemsida och facebooksida. Vi rekommenderar att alla ridande läser veckobrevet för att ta del av aktuell information.

Hoppas vi ses på klubben!