google-site-verification=p70bPaN-6RE9LIZmvsdyCBKtbkcgis1KwcCnF7wcJoM

Hästarna vi minns

Ett bildgalleri på hästar vi minns genom åren på klubben.

Herkules, född 2002

Herkules var en mörkbrun valack importerad från Polen. En lite mindre storhäst som var lite speciell att hålla på med, han ville gärna bestämma om han fick. Kalasduktig inom både hoppning och dressyr. Herkules har tävlat med många av våra ridskoleelever med fin framgång. Vintern 2017 fick Hercules tyvärr somna in pga en skada.

Rosa, född 2003  

Rosa var en liten storhäst, otroligt snäll som alla kunde känna sig trygga på. Fick åka till Trapalanda 2016. Tack för allt Rosa! <3

Vallack född 2007. Såldes eftersom han inte trivdes med ridskolelivet.

Magenta ”Maggan”, född 2004

Maggan lever loppan som pensionär hemma hos Lisa Jansson sedan 2016. Välförtjänt efter alla år hos oss.

Cream Pal, född 1980 importerad från Irland

Krämen” lärde många konsten med voltige! Otroligt lugn och pålitlig D-ponny som ofta tjänstgjorde som handikapphäst. Var superhärlig att rida barbacka på! Betar i Trapalanda.

Robin Hood III, född 1985

Gotlandsruss från Lojsta Hed! Kom till klubben som 5-åring 1990 och bodde här ända till sommaren 2009 då han fick galoppera vidare till de evigt gröna ängarna i Trapalanda.

Arami, född 1998

Liten storhäst (152 cm) som kunde hoppa högt! Tävlades i hoppning av Erica Eriksson. Fick åka till Trapalanda 2007 under tragiska omständigheter då han fick tarmvred. Vila i frid Arami!

Yngwe, född1985 Korsningsponny

Yngwe är en B-ponnyvalack som kom till klubben 1990. Han hade stallets minsta öron och behövde ofta stanna för att kissa på lektionerna. Yngwe fick flytta hem till Ulrica Ax 2009 då han fick sin välförtjänade pension.

Ballerina, född 1994 Korsningponny imp. Tyskland

Underbar, pigg ponny som tävlades i hoppning av både Hanna Slotte och Johanna Kihlström. Kom till klubben 2004 och fick åka till Trapalanda 2009 pga smärtor i benen.

Bobban, född 1987 Exmoorponny e: Cadet af de Fein Popler u: Pyret

Bobban köptes av US 1997 och var en matglad liten ponny. Många barn älskade Bobban för att han var så trygg att rida. Han gillade att rymma ut ur hagen och gjorde det OFTA! Bobban galopperade vidare till Trapalanda 2009.

Sunny Girl, född 1991

”Sunny” ägd av vår ridskolechef Helen Jobs. En snäll, go och glad ponny. Hon har haft fyra föl och har tävlat dressyr upp till LA med bra resultat. Sunny kom till oss i augusti 2008 och var väldigt populär bland eleverna!

Power Gold

Wymond, född 2000 Tysk import.

Välskolad vallack som tyvärr led av ryggbesvär. Fick diagnosen ”kissing spines” och fick resa till Trapalanda 2009.

I augusti 2010 kom ett mail ifrån en av Wymonds tidigare tyska ägare Mareike Öhler som hade letat efter honom på internet ända sedan hon sålde honom. Hon yckte det var ledsamt att han inte längre var i livet men gladdes ändå över det faktum att han levt sina sista dagar med människor som älskade honom och tog väl hand om honom. Här är ett utdrag ur hennes mail:

Hey,

I am the former (or one former owner) of Wymond. I am very sad to hear about his story. I bought him from his breeder when he was 4 years old and started to educate him. He was a very intelligent, easygoing horse and we had a good time together. I started in a few competitions (dressage A/L level) but I’m more riding for leisure and I could train him with time. Through all the years since I sold him (autumn 2007) I allways searched for finding him. If you don’t mind I would like to know something about the time he spent with you.

Best regards

Mareike Öhler

Linus, född 1992 Fjordhäst

Trivdes inte riktigt med ridskolelivet och bor numera hemma hos Ingalill Persson!

Gino, född 1988

Flugskimmel, C-ponny som numera även han bor hemma hos Ingalill Persson!

Jumping Jack Flash
Brun storhäst född 1996, kom till SRK 2000 och togs bort i aug 2004.

Aladdin, Korsningsponny

Underbara ”Mumin” som var en riktig trotjänare här på klubben! Lugn och snäll C-ponny som älskades allra mest av Linda Boman! Betar i Trapalanda.

Munsboro Maggie

Skäcksto, liten storhäst. Hälsning från Sandra Norberg:

Mon Cherie

Skäck född 1988. D-ponnyn ”Mona” var underbar att hoppa om man fick fart på henne!

Hej!

Här kommer en liten hälsning från Mon Cheri och Linn. Jag köpte Mona av klubben 1999 och hon är nu en pigg 22 åring! Vi bor i Uppsala och lever livet. Mona går i en stooor skogshage och myser. Vi tränar fortfarande western och trivs med det! Hon är det bästa som hänt mig! 🙂 Hoppas någon kommer ihåg henne och tycker det var kul att höra att hon är kvar hos mig och mår toppen! Skickar med lite bilder från i sommras!
Mvh; Linn Carlsson, Uppsala

Derwen Pirate ”Pirat”

f. 1991 skimmel, B-ponny som hoppade superbra! Såldes till Hedemora.

Madonna

Madonna, mörkbrunt d-ponny sto med en stjärn i pannan. Kom till klubben 2002(?) tillsammans med stoet Stella från en hästhandlare. En pigg och glad tjej som älskade att hoppa. Trivdes inte på ridskolan, därför reds hon av Johanna Eriksson fram tills det att hon såldes, hon hamnade sedan på en ny ridskola i sthlms-trakten. Johanna fick kontakt med en tjej som hade henne som sköthäst där, hon trivdes inte alls på ridskolan och togs sedan bort. Bilden har Madonnas dåvarande skötare i Sthlm skickat

Prince IV ”Prinsen”

Liten storhäst, svartbrun i färgen. Lite grövre modell som även kunde köras.

Tom

f. 1987 e.Loke 78  u.Lola 2242
Stod som privathäst på klubben, tävlades en del i dressyr, men även en god hoppare!

Här kommer en liten hälsning från hans nuvarande ägare:

Tom står sedan 2006 hos mig, har sedan dess trott sig vara en unghäst i några år. Han har ganska nyligen förstått att han är pensionär och står avundsjukt och tittar på när hans kompis Hrimnir får jobba!

MVH
Matilda Andersson

Leona

f. 1997 Imp. Tyskland

Ett stort fuxsto som älskade hoppning, och tävlade med Camilla Tyllström på ryggen. Leona var en mycket vänlig och kelsjuk häst, som alltid pockade på uppmärksamhet av alla som befann sig i stallet genom att dra mulen fram och tillbaka på boxgallret. Hon älskade att bli kliad på halsen. Leona bodde här från 2004 till 2010 då hon tyvärr fick resa vidare till Trapalanda pga en envis gaffelbandsskada.

Texas

Fuxfärgad shetlandsponny som förutom at rida även gick utmärkt att köra! Här kommer en hälsning från Ann-Sophie Annerstedt som äger honom idag:

Texas har det bra hos oss på Holvret. Vi köpte honom av Svärdsjö ridklubb 2003, då jag miste en av mina stora hästar. Han blir körd varannan dag ungefär, ibland
linlöpt med lite löshoppning, bara för omväxlings skull. Han går i hagen med
sina ston Susa (islandshäst) och Regina (halvblod). Vi är alla så glada att
vi fick köpa honom och här kommer han att stanna resten av sitt liv!

Lizzabon
f.1996 Korsningsponny

Lizzabon flyttade till oss år 2003. Han var en väldigt snäll och duktig ponny med en härlig galopp. Han såg dessvärre ganska dåligt, vilket gjorde att han tyckte det var läskigt att hoppa. Efter en skada fick han resa till Trapalanda hösten 2010.

Lajban, född 1998, Imp. Tyskland, Korsningsponny 

 Lajban är en d-ponnyvalack som har bott hos oss sedan 2005. Han är duktig i dressyr och kan hoppa riktigt bra, om han bara vill! Lajban flyttade till nya ägare 2010.

Elit, född 1988  Svenskt halvblod e: Nooitgedacht – Verdi

Elit är en mörkbrun valack med liten stjärn och stallets kung. Elit vill bli borstad med mjuka borstar, och han har en egen vilja och ett hjärta av guld. Elit har bott här sedan 1996 och bäst trivs han ute i hagen där han kan ströva runt och fundera.

 Elit lämnade hastigt Svärdsjö Ridklubb torsdagen den 17 mars 2011. Han hade fått tarmvred och galopperade ut över de evigt gröna ängarna. Vi tackar Elit för alla fina år!

Golden Arrow

”Pilen” ett fuxfärgat fullblod som köptes av Kicki Källberg och står uppstallad hos Kerstin Söderlund i Isala.

Lilla Belinda

Pigg B-ponny som hoppade jättebra!

Kodak

Liten storhäst. Skimmel som var skumpig att rida.

Sylvester

”Sylle”, brun D-ponny. Tävlades mycket av ridskoleryttare.

Natascha

Svartbrun storhäst.

Melissa

Svart storhäst.

Furizza

f. 1975 Furidant 500 – Jaramas 637. Storhäst, brunt sto.

Carmen

f. 1972 Favory – Juicy. Storhäst, skimmelsto.

Cox Pomona ”Coxy”

f. 1972 Sombrero – Lucky Boy xx. Storhäst, fuxfärgat sto.

Tintano ”Tinto”

f. 1971 Astronaut 441 – Tania. Stohäst, skimmelvallack. En mycket snäll häst att rida, användes en hel del till voltige. Mycket sur och kittlig i spiltan.

Charlie

f. 1977 Okänd härstamning. D-ponnyvallack, fux. Snäll ponny som gillade att hoppa.

Maloo

f. 1976 Smedhults Starlight Son – Mockbeggar Skylark. Brunt D-ponnysto.

Grange Taragona ”Tarris”

f. 1975 Värnbergs Castor – Grange Gipsy. Skimmelsto, D-ponny. Connemara. En snäll och trevlig häst. Hon ansträngde sig inte mer än hon måste så många tyckte att hon var ”seg”. Fick man väl fart på henne så gick hon riktigt bra.

Eleonora

Skimmel. Storhäst som oftast gick med huvudet högt. Härlig galopp!

Wilma

Storhäst. Fuxsto med bläs som var välskolad. Härlig i både dressyr och hoppning!

Napoleon

”Nappe” var en fuxfärgad storhäst. 

Joe Hill

Brun storhäst.

Drummy

Barney

Gråskimmel, D-ponny som stod ett kort tag på klubben. Otroligt fin!

Ärtan

Brun C-ponny som kunde bitas i spiltan om man inte var försiktig.

Chat Noir

”Chatte” var en svart D(?)-ponny med bläs.

Viktor

Brun stickelhårig C-ponny.

Tuff-Tuff

”Tuffen”. En brun D-ponny med stubbman som älskades mest av sin eviga skötare Anja ten Siethoff.

Pinoccio

”Pigge”. Fjording som kunde hoppa.

Ingeman

Hetlevrad tävlingsponny. Ägd av Jan och Birgitta Nilsson. Sist jag träffade Ingeman var 2008 då han fortfarande levde pensionärsliv hemma på Höjen i Främsbacka. Lika pigg som vanligt!

Lanita

Jan och Birgittas stora svarta sto.

Kid Cooper

Jan och Birgittas döttrars tävlingsponny. Skäck av lite grövre modell.

 Adrian

C-ponny, skimmel, trotjänare som var omåttligt poppis då det begav sig.

 Cherie

Stickelhårig fuxponny som tjöt av glädje när man styrde mot hinder! Älskade banan!

Wotan

”Totte” var brun och stooor! Stel att rida. Fungerade bra som voltigehäst.

Parad

Jättetrevlig att rida men oerhört arg i boxen. Svartbrun storhäst av ädel modell.

Merry Hobgoblin

kallades Goblin eller Gobbas. Storhästvalack. Född 1974. En mycket snäll och pålitlig nybörjar häst. Älskade hoppa men var mycket stark och drog gärna ”järnet” på banan.

Beauty

Storhäst. Polsk? import, sto, svart.

Mano

Storhäst. Polsk? import, brun valack. En häst krävde sin ryttare. Såldes till Irene Lönn.

Chjano

Storhäst. Polsk? import, brun valack. Snäll o pålitlig häst

Linus

B ponny valack född 1972, russ, lånades av Camilla Fröbom. Hoppglad och busig.

Lurifax (Faxe)

Storhäst, en fartglad herre som tävlade i hoppning med Sofia Brus på ryggen.

Frej

175 cm hög, brun valack som reds mycket av Sarah Einarsson. Var lite sur i boxen men snäll att rida. Ägdes av Anna Norin som lånade ut honom till klubben. Fick fara till Trapalanda pga pålagringar 1997.

Cinderella III

Ägdes av familjen Tarkiainen som lånade ut henne till klubben, reds (och tävlades?) av Sofia Brus.

”Norpan”

Storhäst. Snygg fux av ädel modell som var jättetrevlig att rida. Togs bort eftersom hon fick ont i benen.

Shariff

Storhäst. Shagaya-arab (?) skimmel.

Lady Shave

Borkfärgad liten storhäst med svankrygg.

Robina Point Z ”Bina”

Gabriella Erikpers stora sto på 172 cm, född 1989 E: Robin Z EU: Crowm Point xx. Bina Lever inte idag då hon hade problem med kors och bakknän. Var störst på stallet när hon stod där. Det skämtades jämt om att belinda kunde gå under hennes mage.

My Fair Lady

Borkfärgad (fjordkorsning?) D-ponny som var pigg och hoppglad.

Aimée

Litet gult B-ponnysto som kom till klubben med ett föl i magen som ingen visste om.

Niccolina

Aimées föl. Bodde först hemma hos Gabriella Erikpers, sedan hos Ulrica Ax.

Domino

D-Ponny, mörkbrun lite grövre ponny.

Pocahontas

Trefärgad skäck som stod på klubben en kort tid.

Stella

Labolina

f. 1995 sto Svenskt halvblod

Underbart borkfärgat sto på 158 (?) cm som gillade att jobba, dessvärre inte med så många olika ryttare. Efter en skada stod hon hos Britta Forsling en sommar för att hållas igång. När hösten kom och hon återvände till ridklubben togs beslutet att sälja henne då hon blev så stressad av ridskolelivet. En typisk ”enmanshäst”. Labolina köptes in av hästhandlaren ”Uffe” från Alfta och såldes tillbaka till honom i väntan på ett nytt hem år 2002.