google-site-verification=p70bPaN-6RE9LIZmvsdyCBKtbkcgis1KwcCnF7wcJoM

Klädpolicy

Följande punkter skall följas vid vistelse i stallet med omnejd. Vid vistelse i närhet av hästar så som i stallet och vid skötsel av hästar rekommenderas användande av ridhjälm och säkerhetsväst.

I stallet och i närhet av hästar används sko med sluten tå, Vi rekommenderar en sko som går över ankeln för att lindra eventuella trampningar. Inga öppna skor så som sandaler får användas. Skor används alltid i närheten av hästar!

I stallet och i hästarnas närhet rekommenderas långbyxor för att skydda mot skavsår och trampningar.

Långt hår ska vara uppsatt i hästsvans eller liknande vid hantering av hästar.

Följande punkter skall följas vid hantering av hästar så som ridning, longering etc, på ridklubbens område.

Godkänd ridhjälm används vid all uppsutten verksamhet samt arbete av hästen från marken så som longering, löshoppning och tömkörning.

Godkänd säkerhetsväst krävs av ryttare under 18 år vid hoppning och uteritt, vid fälthoppning krävs detta även av personer över 18 år. Vi rekommenderar alla att använda säkerhetsväst vid hantering av hästar.

Vid uppsutten verksamhet krävs sko med liten klack för att undvika att man fastnar om avramling skulle ske. Ridstövel eller ridsko med shortchaps rekommenderas för bästa inverkan och förutsättning vid ridning.

Långbyxor används vid hantering av hästar så väl på marken som uppsuttet. Byxa med förstärkning så som ridbyxa rekommenderas vid uppsutten verksamhet pga starkt slitage.

Vid uppsutten verksamhet ska jacka/tröja utan eller med avtagbar huva användas.

Vid varmare väder är tunnaste tillåtna överdel t-shirt med kort ärm, ridning i linne utan ärm tillåts inte. Detta för att skydda så mycket som möjligt vid eventuell avramling.

Handskar rekommenderas vid uppsutten och övrig verksamhet.

Långt hår hålls uppsatt.

Användning av spö och/eller sporrar diskuteras med ridlärare vad som är lämpligt för varje enskild häst och tillfälle.

Vid övriga frågor gällande ridkläder, fråga gärna eran instruktör eller annan personal.