google-site-verification=p70bPaN-6RE9LIZmvsdyCBKtbkcgis1KwcCnF7wcJoM

Veckobrev v.45-vår hästsituation

Höstlovet är över för den här gången och det blev ett blött lov med regn och lera.

Vi vill verkligen dela med oss av hur situationen ser ut på klubben just nu.

Som de flesta märkt så har vi den senaste 2 veckorna fått lov att byta ut innehållet på vissa av våra lektioner för att vi har ett tomrum på hästar till och med ställa in lektioner pga detta..

Som det ser ut nu så har vi 3 hästar/ponnyer som är tagna ur verksamheten pga av behandlade skador (Wille), misstänkta skador/förslitningar eller annat samt att dagsformen för dagen på vissa av våra hästar måste anpassas. Detta påverkar vår verksamhet väldigt mycket och vi jobbar verkligen förbrillt för att hitta 2-3 nya hästar/ponnyer till vår verksamhet men vi hinner knappt på hästarna innan de är sålda eller så passar dom helt enkelt inte in i just vår verksamhet av olika anledningar. mycket av vår personalstid går åt att leta efter detta. Vi vill verkligen ha den där viktbärande & stabila  hästen/hästarna och vi vill verkligen ha dendär hästen ellr ponnyn som kan gå rakt in i verksamheten 1 ggr/dagen och inte behövas utbildas innan. 

Som ny ridskolehäst/ponny behövs de ungefär 8-18 månaders inskolning i en verksamhet beroende på vad för slags personlighet hästen/ponnyn besitter. Det gäller även för oss som instruktörer och ansvariga att även ta hänsyn till de hästar som redan finns i verksamheten att dessa inte går för mycket då detta istället kan slå fel och de blir belastade förmycket vilket leder till skador eller att de helt enkelt inte klarar av sin uppgift för att inslussningen fått gått alldeles för fort och hästen kan ändra sej i sitt sätt att hanteras, ridas m.m

Och vi vill verkligen att de hästar vi investerar i skall hålla länge då vi känt vid provridning att detta kan bli nåt efter en långsam och bra inslussning. Det är verkligen mycket som skall klicka. Och det är där vi står nu, i vägskälet till hästletande och måendet av våra nuvarande hästar. Wille och den nya ponnyn Dreamer kommer komma åter till klubben till nästa helg och kommer komma igång sakta men säkert och framförallt vår  gamle Wille som vi vill ska hålla ett tag till.

Så när vi ställer in eller ändrar innehåll på era lektioner så har och är det verkligen den/vart den sista utgången och Vi har under denna veckan fått lov att pausa en av våra ridgrupper tills vi hittat de vi söker och genomfört köp. Om nåt mer sker så kommer vi kontakta aktuell ridgrupp.

Så vi hoppas verkligen att ni har förståelse och tålamod för detta kommer bli bra bara vi hittar dessa. Och vi mottager gärna tips på hästar och ponnyer som ni tro kan passa oss på vår fina ridklubb.

Och till följd av rådande situation så kommer aktivieterna som är inplanerade ställas in som är planerade i början av november och vi återkommer med kompiscup och decemberaktivitet.

Halloweenhoppet genomfördes under väldigt lugna former under lördagen med en maxhöjd på 40 cm med väldigt lite ridning för varje deltagare och alla var väldigt nöjda vid hemfärd och vi tackar för en trevlig halloween.

Tävlingshelg för många av våra tävlingsryttare och tog sej till rättvik på deras Halloweenhopp. Hoppdomaren för helgens tävlingar i Rättvik var vår egna hemmahörande hoppdomare Caroline Lowen.

Några av våra hemmaekipage som red en felfri ritt  på några av sina starter var Jolie Ehrs/Svennis , Elin Sandgren/Jasper Van Westpoort, Elin Andersson/Hoelgaard´s Rio, samt Alva Andersson med sin Ratvaldron Frank-Stort grattis !

Stina Löfgren/Doe Bay har vart till Högbo och startat en Lätt B:1 och tog hem första placeringen i sin kategori-Stort grattis även där !!

 

Vi har även haft vår hemmahörande ryttare Elin Andersson/Aspelunds Swede i Helsingborg under helgen på SM som red hem ett Brons-Elin som denna säsong tävlat för Säterbygdens Ridklubb i deras Elitlag, då vi på Svärdsjö inte lyckades få ihop ett elitlag i år. Stort grattis även till dej Elin !

Vi vill påminna alla om att avbokning för er lektion skall ske via vår mejl svardsjoridklubb@hotmail.com. Eftersom vi alla jobbar olika tider så finns vi inte där dagtid, så finns inte alltid någon som kan svara telefonen, Tessan och Ellen som jobbar mrg/fm finns alltid i stallet- så därför ber vi er avboka via mejl. Vi i ordinarie personalstyrkan, kan då även  gå in och se detta,  om det är en vikarie som jobbar och vi i vår tur kan meddela. Den arbetstelefon vi har, har inte våra vikarier tillgång till.

 

Vi vill rikta ett stort tack till vår fantastiska US som vart på klubben under torsdag och fredag och haft aktivitieter men som även hjälpte oss under veckan och plocka undan hinderparken på vår stora utebana.

Den är såklart fortfarande öppen men vi ser gärna att man inte håller på och plocka fram hinder igen.

På söndag är det dags för tävlingsryttarmöte , kl.10:00 är de dags anmälan skall ske till Caroline Lowen via sms på 070-2765691

13:30 samma dag (söndag) är det dags för Anna Stenberg-träningar igen och gruppindelning har lagts ut på vår fb-sidan tidigare under söndagen. 

Vår sanering av lösdriften är igång och vill man hjälpa oss under veckan med att köra bort spån så får man gärna hjälpa till-skicka ett mejl om när ni kan hjälpa till-tack på förhand !

Våra lektioner på tisdagar (16:00-18:50) kommer i fortsättningen ledas av Emma Ek, Emma har haft fina framgångar inom dressyren och kommer finnas till som sagt på vår anläggningen terminen ut på tisdagar. TISDAGSGRUPPEN 18:00 rider i fortsättningen 17:50-18:50 så hjälp varandra att få den informationen.

Angående våra klädskåp som finns att hyra så är det några som det inte finns ett namn på i listan som sitter på dörren eller uppe men som det sitter hänglås på, om ni inte skriver dit ert namn så få ni tömma skåpen under veckan så de blir till förfogande för andra elever som står på kö. Vi påminner även om städschema för dessa utrymmen för er som hyr ett.

DEN HÄR VECKAN

MÅNDAG: Teori-Fia jobbar-3 sista grupperna(18:00, 19:05, 20:10) har drop-in-teori mellan 18:00-20:00 i cafeterian.

TISDAG: Lektioner -Emma jobbar 16:00-19:00 & Bella har hoppgrupperna som vanligt.

ONSDAG: Lektioner-Fia jobbar (ändring för ridgrupper meddelas via sms om detta sker)

TORSDAG: Lektioner-Fia jobbar (ändring för ridgrupper meddelas via sms om detta sker) påminner om inställd/pausad 20:10 tillvidare

FREDAG: Lektioner- Fia elr annan vikarie jobbar

LÖRDAG:Löshoppning 14:00-16:15

Matilda Bäck har träningar i ridhuset mellan 17:00-18:00

SÖNDAG: Lektioner-Fia jobbar (ändring för ridgrupper meddelas via sms om detta sker)

Anna Stenberg 13:30-18:30 samt tävlingsryttarmöte 10:00 teorisalen