google-site-verification=p70bPaN-6RE9LIZmvsdyCBKtbkcgis1KwcCnF7wcJoM

Hej! 

Vi hälsar både gamla och nya elever välkommen till en ny termin med oss på Svärdsjö ridklubb. Hästarna har under sommaren haft sommarlov och lite ledigt, under de två senaste veckorna har det varit läger hos oss men på måndag v 32 börjar igen den ordinarie verksamheten. Torsdagar har vi flyttat alla grupper en halvtimme framåt så första gruppen startar kl 16.30, så här kommer höstens gruppindelning och starttider: 

Måndagar Tisdagar Onsdagar Torsdagar Fredagar Söndagar 
16.00 Ridlek 16.00 Ridlek 16.30 Knatte 16.30 Junior 16.30 Knatte 16.00 Knatte 
16.55 Junior 16.55 Junior 17.05 Junior 17.25 Knatte 17.05 Ridlek 16.35 Ridlek 
18.00 Bland 17.50 Bland 18.00 Ridlek 18.00 Bland 18.00 Ridlek 17.30 Junior 
19.05 Bland 19.00 Hopp 19.05 Dressyr 19.05 Bland 18.55 Junior 18.25 Vuxen 
20.10 Vuxen 20.00 Hopp 20.10 Bland 20.10 Vuxen   

Alla medlemmar och ridande är försäkrade genomRidsportsförbundet, företag Folksam vid ridning eller aktivitet hos oss. 

Det är bra att vara i stallet ca 30 min innan lektionsstart detta för att hinna göra iordning sig själv och hästen. Alla elever under 18 år ska bära hjälm vid hästhantering och även säkerhetsväst vid ridning. Elever under 13 år ska använda hjälm och säkerhetsväst när de vistas i stallet. Alla elever under 13 år behöver en målsman med sig under iordningställande av häst och ridningen. Vid knatte och ridlekis behöver vuxen finnas med och ansvara för iordningställande av hästen och att leda under ridlektionen. Kommer man för sent och inte då hinner göra iordning sin häst har instruktören rätt att neka ridningen då det drabbar övriga elever i gruppen. 

Viktigt! Är du sjuk eller olika anledningar inte kan delta på din ridlektion en vecka, ska du innan kl 14.00 maila in frånvaro till avbokning.srk@hotmail.com. Görs detta har du möjlighet att rida igen den tiden i en passande grupp en annan dag. Igenridning bokas även de på avbokning.srk@hotmail.com, plats har man om man får ett svar uteblivet svar innebär ingen plats. Försök boka in en igenridning så fort som möjligt då många spar sin ridning till slutet av terminen och då kan vi inte erbjuda alla. OBS! Denna termin får man ta med sig max 2 st igenridningar från förra terminen (VT-23) men from VT-24 får man INTE ta med några igenridningar från denna termin. Vi kan ordna några igenridningstillfällen på loven. Det kommer finnas plats för en vuxen att rida igen onsdagar kl:20.10 och torsdagar kl:20.10 tills någon tar dom platserna permanent och för barn och ungdom finns det ströplatser varje dag. 

Svärdsjö ridklubb är en ideell förening vilket innebär att medlemmar behöver hjälpa till med tex stalljour, betesjour, cafeteria, städ och fixardagar, tävlingar och aktiviter med mera på ideell basis utanför den ordinarie verksamheten för att verksamheten ska gå runt. Ridskolan har personal anställda för att sköta det dagliga i den ordinarie verksamheten. Just nu är våra instruktörer: Alexandra Rosenback, Elin Andersson, Camilla Wallberg och Ulrica Ax. Ellen Eriksson sköter stallet. 

Riktlinje angående stalljouren är att alla ridande elever fyllda 13 år och uppåt tar stalljour, självklart får även övriga medlemmar ta åt sig stalljour. Länk att fylla i finns på våran hemsida www.svardsjoridklubb.se under fliken Stalljour. Elever 13-15 år skriver i under medhjälpare, elever 16 år och uppåt skriver i 16 år och oerfaren och vuxen med erfarenhet fyller i vuxen och erfaren. Varje elev behöver ta 3 st pass var. Fram till 6 augusti kan alla skriva i sig själva på länken, därefter kommer elever som inte har skrivit upp sig bli tilldelade datum och får sedan byta om man inte kan. Vid utebliven stalljour debiteras ni på 500:-. 

Under de första veckorna denna termin vill vi att alla nya elever eller om ni har flyttat , bytt mail eller liknande skriva i Kontaktsuppgiftsblanketter som finns i hallen och lägga i Alexandras fack inne i cafeterian. 

Vill man hyra skåp att förvara sina ridkläder i under terminen så går det att skriva upp sig på ett ledigt. Kostnad för skåphyra är nu 150:-/termin vilket kommer faktureras. Lås står man för själv. 

Kontraktsryttare kan man bli mot en kostnad av 500:-/månad, då får ni skritta ut på en häst varje lördag och prova på att ha en “egen” häst. Info om just detta får ni vid intresseanmälan som gör till svardsjoridklubb@hotmail.com.  

Vi vill även passa på att presentera en ny stjärna till vårat gäng, varmt välkommen Chippen! Chippen  är en SWB häst som är född 2016, lika stor som snäll. Han älskar att mysa och att vara i centrum. Vi hoppas att han kommer trivas hos oss! 

Vi kommer även dra igång med Ryttarutveckling nivå 1, det riktar sig främst till våra tävlingsryttare där vi grottar ner oss i allt runt tävling, träningar kommer ordnas och stort fokus på samanhållning! Vi kommer att ha två träffar som vi gärna ser ridskoleelever som är med även deltar i: 

28/8 Kost och träning – Petra Åkerblom från RFSISU Dalarna. Öppen för alla! 

19/8 Dressyrdag med Ann-Sofie Annerstedt – Teori. Endast för tävlingsryttare! 

4/9 Ridsportens värdegrund och diskussion kring mobbing – Petra Åkerblom från RFSISU Dalarna. Öppen för alla! 

Mer info om detta samt anmälan kommer finnas i stallet inom kort. 

Ett privatryttarmöte kommer att ordnas den 22/8, tid kommer att synas på Facebook senare.

Us kommer även att anordna en Kick-off som är öppen för alla där ni grillar, bjuder på snacks, badar och leker. Anmälan till detta gör ni i stallet. 

Mail som är bra att ha koll på: 

Avbokning/igenridning – avbokning.srk@hotmail.com 

Anmälan/frågor – svardsjoridklubb@hotmail.com 

Ridavgiftsfrågor – ridavgifter.srk@hotmail.com 

Styrelsen – srk.styrelse@hotmail.com 

Varmt välkomna till en ny termin hos oss! 

// Personal på SRK