google-site-verification=p70bPaN-6RE9LIZmvsdyCBKtbkcgis1KwcCnF7wcJoM

Viktig information till ridande: 

Varje vecka lägger vi ut ett veckobrev och information på Svärdsjö Ridklubbs facebooksida samt på hemsidan, www.svardsjoridklubb.se.

Det är viktigt att ni kommer minst 30 minuter före er ridlektion så att ni har god tid på er att göra iordning er häst inför ridlektionen. Om man kommer så sent som 15 minuter innan ridlektionens start har instruktören rätt att neka er att delta på ridlektionen. Detta för att inte utsätta övriga i ridgruppen för förseningar och mindre ridtid.  

Vissa dagar finns stallvärdinnor som en hjälpande hand i stallet så tveka inte att ta hjälp av dessa. 

Samtliga ridgrupper är tilldelade tre stycken teoritillfällen under terminen varav ett av dessa tillfällen är under teoriveckan v 14. Vad teoriveckan innehåller kommer vi att presentera senare. Alla ridgrupper är även tilldelade tre stycken markarbete och hoppning.  

I samband med ridlektionen är samtliga ridgrupper tilldelade stallsysslor som ska göras vid varje ridpass och här är det väldigt viktigt att alla i ridgruppen hjälps åt. Vid första ridlektionen för terminen kommer instruktören att gå igenom stallsysslorna tillsammans med ridgruppen då dessa ändras från termin till termin.  

Alla barn upp till 13 år blir tilldelade arbetspass i cafeterian eller på parkeringen på våra tävlingar, det kommer schema för det närmare tävlingssäsongens start och varje elev blir tilldelad en halvdag. Samtliga elever upp till 13 år ska även baka en påse med fikabröd och en påse med matbröd som lämnas in till er instruktör under terminen. 

Datum Svärdsjö Ridklubb anordnar tävlingar 2024: 

24/3 Dressyrtävling 

1/5 Låghöjdshoppning 

8-9/6 Sommardressyr 

21-22/9 Höstdressyr 

18-21/7 Kråkhoppet 

Är man 13 år (det år man fyller) och uppåt får man skriva upp sig på stalljouren, om man inte skriver upp sig så kommer man bli tilldelad sina pass. Alla ridande elever över 13 år ska ha tre stalljourspass per termin. Skulle man behöva byta stalljourspass får man i första hand ordna bytet själv eller höra om stalljoursansvarig kan hjälpa till. Vid sjukdom MÅSTE man kontakta stalljoursansvarig Elin Andersson på 070-315 55 53. Alla övriga frågor som kan uppstå under helgen vid stalljour tas med jouransvarig från styrelsen på jour telefonen så att personalen får vara lediga. I samband med första ridlektionen för terminen kommer er instruktör att gå igenom stalljouren tillsammans med ridgruppen då vissa rutiner ändras från termin till termin.  

Kan man inte komma på sin ridlektion måste avbokning ske senast klockan 14:00 samma dag som ridlektionen avser för att ha rätt till att rida igen sin missade ridlektion. Avbokning sker till avbokning.srk@hotmail.com

Under vårterminen kommer vi att ha försäljningar och redan under februari kommer vi att sälja toalett och hushållspapper. Vi hjälps alla åt att sälja så mycket det bara går då pengarna ska gå till inköp av en ny häst. 

Det kommer att finnas swishhäften att köpa i cafèterian om man vill köpa mellis efter skolan. Summan man swishat skrivs av allteftersom man handlar i cafèterian.  

Årsmötet kommer att vara på Hedenborg den 17/2 kl: 14.00 . ALLA är varmt välkomna. Här kan man lyfta frågor, få en inblick i vår verksamhet och det är prisutdelning till våra tävlingsekipage. Det viktigaste av allt: gofika finns. 

 Varför måste man delta i försäljningar och ha stalljour? 

Svärdsjö Ridklubb är en ideell förening och för att hålla ridkostnader nere i en tid med skyhöga foderkostnader, drivmedelskostnader mm. så är det extremt viktigt för vår överlevnad att vi hjälps åt med ideella krafter på helgerna så vi inte behöver ha anställd personal på plats. Det vi får in från försäljningarna går oavkortat till våra hästar, sadlar, täcken mm. 

Är du en hästrädd förälder/anhörig som ska följa med ditt barn till helgtjänsten? 

Ingen fara, det finns arbetsuppgifter även för dig! Du kan exempelvis hjälpa till med att lägga ut hö i hagarna innan hästarna släpps ut, packa hösäckar, mocka, sopa och rengöra vattenkoppar efter att hästarna släppts ut, lägga in foder i de tomma boxarna/krubborna osv. Det finns många arbetsuppgifter där du inte behöver ”stöta på” hästarna! 

Då vi har väldigt många yngre ridelever har vi svårt att täcka upp alla stalljourspass på helger och lov, vi behöver mer hjälp från de yngre rideleverna men naturligtvis med en vuxen som sällskap. 

Övrig information: 

På helgerna har vi kontraktsryttare vilket innebär att man får skritta ut på lördagar (när det inte är någon aktivitet inplanerad) på den häst man har skrivit kontrakt på. Man har även förtur att anmäla sig till våra aktiviteter på sin kontraktshäst. Från och med vårterminen 2024 kommer det att vara gratis för alla kontraktsryttare och istället kommer man att få hjälpas åt att ha morgonstalljour på lördagar alt. där det fattas, ni delar upp ansvaret mellan er. Vid varje termins början får man boka sin kontraktshäst så att alla får chansen. 

Vi har aktiviteter vissa helger och lov, till exempel Blåbärshoppning. Dessa aktiviteter vänder sig till alla. Håll koll på tavlan i stallet när lappen kommer upp så får man i samråd med sin förälder och instruktör anmäla sig. VID ALLA AKTIVITETER ÄR ANMÄLAN BINDANDE!  

Vi har som mål att våra ridskolehästar ska få vara med på våra hemmatävlingar som klubben anordnar. Mer information om detta har er instruktör om ni är intresserade. 

Stallvärdinnor vänder sig till er som är 10 år och äldre. Man kommer efter skolan och hjälper instruktören med diverse stallsysslor runt hästarna och hjälper eleverna innan lektion mm. Vi anordnar ridläger för stallvärdinnorna en gång om året, v 32. Vill du vara stallvärdinna? Prata då med din instruktör. 

Vill du bli skötare på våra fina hästar? Man har en dag där man pysslar om sin sköthäst lite extra. Vi har genomgång vad som ska göras och hur man skriver i pärmen. Detta är gratis och öppet för ALLA. Prata med din instruktör vid intresse. 

Information till privatekipage: 

Nytt för i år är att man i samband med inbetalning av anläggningskort skriver på ett kontrakt så att vi tillsammans har en gemensam grund för att ha säker ridning på vår anläggning. Kontraktet finns inne i cafeterian. 

Vi ser även att alla som rider på vår anläggning med anläggningskort är medlem hos oss, på så sätt är alla försäkrade. Från och med vårterminen 2024 är det medlemskrav om du rider en häst som har anläggningskort. Vid extern tränare gäller den ridhusavgift som finns bland våra priser på hemsidan. 

Uppdaterade ridhusregler finns på hemsidan och ny lapp i ridhuset. 

Tävlingskommittén kommer att ställa alla tävlingsbommar på ett ställe och märka dem, dessa får ENDAST användas vid tävling! 

Till dig som är tävlingsryttare för vår klubb erbjuder vi obokad hoppning onsdagar ojämn vecka kl. 13:30-15:00, lördag ojämn vecka kl. 10:00-12:30 eller jämn vecka kl. 16:30-18:00. Kom ihåg att hoppning för ryttare under 18 år sker i sällskap av myndig person.  

Vi kommer att fortsätta med drop-in ridning på tisdagar kl: 19.00 för våra privatekipage under våren, schema för de olika tränare som kommer finns i ridhuset och som eget inlägg på facebook. 

Bella Erikpers kommer ha markarbete varannan fredag (jämn vecka). Anmälan till dessa träningar gör ni till Bella: 070-648 03 60 senast onsdagen samma vecka träningen ska ske. 

Pia Fälth kommer till oss en gång i månaden under våren, anmälan till dessa träningar gör ni genom Jenny Åsenlund: 070-422 11 49. 

Löshoppning för Maria Fernström, anmälan till dessa gör ni genom Maria Fernström: 073-066 30 30. 

Mailadresser att ha koll på: 

Avbokning.srk@hotmail.com  används till avbokning! 

Svardsjoridklubb@hotmail.com  används till övriga frågor! 

Vi hoppas att ni kommer få en lärorik termin hos oss! 

// Personalen 

Gruppindelning Tisdagsträning för Ulrica.

19-20, Elsa O, Elin S och Tyra F.

20-21, Linda S, Johanna G och Britta F.

Bella träning.

På fredag 12/1 är det markarbete med Bella kl 14.45. Anmälan till Bella på 070-6480360 senast onsdag 10/1.

Betalning 250 kr till SRK aktivitet 1233892007. Ange namn och vad betalningen gäller.