google-site-verification=p70bPaN-6RE9LIZmvsdyCBKtbkcgis1KwcCnF7wcJoM

Välkomna tillbaka till Vårterminen 2023! 

Vi vill börja med att berätta att ÄNTLIGEN! Är vattnet klart ute i våra hagar och vi vill rikta ett stort tack till alla som hjälpt till med detta ingen nämnd ingen glömd för erat otroliga jobb.

Vi har även fått en ny hemsida då vår gamla nu är nedstängd och adress dit är svardsjoridklubb.se där presenteras info som händer kring ridklubben samt dessa veckobrev där information för veckan presenteras. Vi rekommenderar er att varje vecka gå in och läsa dessa för att inte missa någon info.

Vi har just nu problem med ridhusbokningen som inte synkar till vår nya hemsida och vi lägger därför ut detta på facebook, vi jobbar för fullt för att få det att fungera. 

I stallet har även uppbindningsringarna i stallet kommit upp, vi ber er därför att binda upp hästarna i båda dessa för att undvika onödiga skador vid hantering av hästarna. Om ni är osäker på hanteringen av hästar så kommer vi ha våra stallvärdinnor på plats, de står på tavlan brevid hästfördelingen vem som är stallvärdinna för dagen!

Vi har även en ny ponny i stallet och vi välkomnar Majsan som ägs av familjen Pihlgren som kommer gå med på lektioner och hon kommer framöver slussas in i verksamheten. 

Vi har även äran att få hjälp av två praktikanter från praktiska gymnasiet på måndag, tisdag och onsdag.

Även vårt härliga gäng från dagverksamheten kommer utöka och vara här Torsdag och fredag men även Onsdagar under våren och fortsätta hjälpa till med det grymma jobb de gjort under hösten. 

Vi välkommna även Wendela Mann som instruktör hos oss som kommer att ha de två första grupperna på Söndagar, Wendela har under hösten varit vikarie vikarie hos oss. 

Info till ridande elev! 

Det är viktigt att ni kommer minst 30 min före eran ridtid så ni hinner göra iordning eran häst till lektionen, om man kommer så sent som 15 min innan lektionen så har instruktören rätt att neka er ridtid för att inte utsätta dom andra i gruppen för förseningar och mindre ridtid. Vi har stallvärdinnor vissa dagar som är en hjälpande hand i stallet! 

Alla grupper är tilldelade 3 st teoritillfällen, varav ett är på teoriveckan v9. Vad teoriveckan innehåller kommer vi att presentera närmare v9.  

Alla grupper är även tilldelad 3 st markarbete och hoppning.  

Alla grupper är tilldelade stallsysslor som ska göras vid varje ridpass, här är det väldigt viktigt att alla i gruppen hjälps åt! Det kommer tyvärr en vår och höst varje år vilket medför leriga hagar, det finns stövlar att låna i hallen. Vi kommer den första lektionen på terminen gå igenom stallsysslorna tillsammans då dom ändras från termin till termin.  

Alla barn upp till 13 år blir tilldelade pass i cafeterian eller parkering på våra tävlingar, kommer komma listor på det närmare tävlingssäsongens start. Man blir tilldelad en halvdag. Samt baka en påse med fikabröd och en påse med matbröd som man lämnar in till eran instruktör under terminen. 

Är man 13 år och uppåt får man skriva upp sig på stalljouren, om man inte skriver upp sig så kommer man bli tilldelad sina pass. Man måste ha 3 pass per termin. Om man måste byta pass får man i första hand ordna bytet själv eller höra om Stalljoursansvarig kan hjälpa till, om man blir sjuk MÅSTE man kontakta Stalljoursansvarig Elin Andersson på 0703155553! Om man inte dyker upp på sitt pass kommer vi att skicka en faktura på 600 kr/per pass till er. Om man är Kontraktsryttare så ska man ta ett morgonpass per termin. Vi kommer den första lektionen på terminen gå igenom stalljouren tillsammans då dom ändras från termin till termin.  

Om man inte kan komma på en lektion då för att kunna rida igen den gången så måste man avboka sig senast kl 14.00 samma dag på Avbokning.srk@hotmail.com.  

Vi kommer även ha försäljningar under vårterminen, info om dessa försäljningar kommer när det är dags.  

Varför måste man delta i försäljningar och ha stalljour? 

Svärdsjö Ridklubb är en ideell förening och för att hålla ridkostnader nere i en tid med skyhöga elpriser, foderkostnader, drivmedelkostnader mm. Så är det extremt viktigt för våran överlevnad att vi hjälps åt med ideella krafter på helgerna så vi inte behöver ha anställd personal på plats. Det vi får in från försäljningarna går oavkortat till våra hästar, sadlar, täcken mm. 

Vi har även Kontraktsryttare på helgerna vilket innebär att man får skritta ut på lördagar (när det inte är någon aktivitet inplanerad) på den häst man har skrivit kontrakt på. Man har även förtur att anmäla sig till våra aktiviteter på sin kontraktshäst! Det kostar 500:-/månaden och man ska ha ett morgonpass på stalljouren. Vid varje termins början får man boka sin kontraktshäst så att alla får chansen!  

Vi har aktiviteter vissa helger och lov tex Blåbärshoppning. Dessa aktiviteter vänder sig till alla! Håll koll på tavlan i stallet när lappen kommer upp så får man i samråd med sin instruktör anmäla sig. Anmälan är bindande! 

Stallvärdinnor vänder sig till er som är 13 år och uppåt, man kommer efter skolan och hjälper instruktören med diverse stallsysslor runt hästarna och hjälper eleverna innan lektion mm. Vi anordnar ridläger för stallvärdinnorna vid varje terminsslut. Vill du vara stallvärdinna? Prata då med eran instruktör. 

Mailadresser att ha koll på: 

Avbokning.srk@hotmail.com  används till avbokning! 

Svardsjoridklubb@hotmail.com  används till övriga frågor! 

Vi hoppas att ni kommer få en lärorik termin hos oss! 

MÅNDAG: 16,00, 16,55 18,00 Alexandra, 19,05 Ulrica, 20,10 Camilla

TISDAG: 16,00, 16,55, 17,50, Alexandra, 18,50 och 20,00 Hoppgrupper Elin.

ONSDAG: OBOKAD HOPPNING 10.00-12.00.

16,30 17,05 Alexandra, 18,00 Elin & Alexandra 19,05 och 20,10 Elin

TORSDAG: 16,00 16,55 Alexandra, 17,30 ,18,35, 19,40 Elin

FREDAG: Markarbete för Bella 15.00-16.30.

16,30 och 17,05 Elin, 18,00 och 18,55 Camilla

LÖRDAG: Hoppning för Bella 08.30-11.30.

OBOKAD HOPPNING 17.00-19.00.

SÖNDAG: 16,00 16,35 Wendela 17,30 18,25 Alexandra.

Vi hälsar alla elever välkomna både nya och gamla!

Är ni osäkra eller undrar över något så tveka inte att höra av er till oss!

// Personalen på SRK.